VETERANUL VASILE SOFRONOVICI DIN BATÎR LA 93 DE ANI

334

 

VIDEO:

 

Vasile Sofronovici din satul Batîr, raionul Cimișlia, este singurul veteran al celui de-al doilea război mondial din localitate, rămas în viață. Este și cel mai în vîrstă locuitor al satului Batîr. La 22 aprilie, anul curent a împlinit 93 de ani, dar în suflet a rămas mereu tînăr, pasionat de viață și cîntec.

În preajma sărbătorii de 9 mai, ograda omagiatului s-a umplut de oaspeți.Printre ei se numără preotul din localitate, primarul satului Batîr, colectivul artistic de la casa de cultură, cît și copii și nepoți ai veteranului. Președintele Consiliului Raional Cimișlia al Veteranilor- Iosif Chetraru, i-a oferit veteranului de răboi o pungă cu produse alimentare, un cadou bănesc și o diplomă de recunoștință.

Vasile Sofronovici, la cei 20 de ani deja era în tranșeele de luptă . Avea doar un gînd- să-i ajute Dumnezeu să supraviețuiască din acest calvar. A fost rănit, dar a ajuns să vadă și ziua biruinței.

Vasile sofronovici este cunoscut în satul Batîr ca cel mai bun tîmplar. În viața s-a a construit pentru săteni, peste 85 de case. Ca un bun gospodar, și-a educat copii și nepoții să iubească munca și oamenii.

Din satul Batîr au plecat la război 225 de bărbați. Din ei s-au  întors în viață după război 112. Fiecare al doilea consătean a rămas pe cîmpul de luptă la cel de-al doilea război mondial.

În raionul Cimișlia, către sărbătoare de 9 mai 2017, au rămas în viață 10 veterani ai celui de-al doilea război mondial.

Urmăriți cum a fost felicitat veteranul Vasile Sofronovici din satul Batîr la cei 93 de ani:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată